Transylvania Calling 2015

Görgessetek le a fotókért / Scroll down for pictures

Egy rövid beszámoló igyekszek pozitív maradni ígérem.

A tavalyi helyszínhez képest a fesztivál területe elérhetősége jóval nehezebb lett. Tavaly 6óra autókázás félóra föld út és ott is vagyunk. Idén ez úgy nézett ki,hogy 6óra autózás 2,5 óra kavicsos poros út és a végére a desszert a sötétben 1,5óra nappal csak 50perc hegyi túra sárban és patakban :) Ez amúgy nem is lett volna annyira necces ha nem teljes málha felszereléssel együtt kell evickélni és igyekezni nem elesni , sár+szikla+kő+patak az eséshez nem jó kombináció.
Alapvetően volt transzportja a szervezőknek csak mint már megérkezve kiderült sajnos Styx úr a főszervező mester kedden balesetet szenvedett a traktorral ezúton is jobbulást kívánunk és gyors gyógyulást. Így a traktor kiesett... Állítólag volt ökrös kocsis ember én őt egyszer láttam a három nap alatt hajnal 1-2 között erősen pálinkás állapotban .

Amúgy volt egy ilyen indoklás,hogy azért lett így eldugva a most már nem titok remete szorosba ,mert  tavaly sok volt a belógó meg az intruder és sok volt a lopás , hát ahhoz képest ez egy kék keresztes túra útvonal közepén volt ami mint kiderült a turisták körében igen populáris így láttunk úgy napi 80-100 túrázót amint átvágtak a fesztiválon és csodálkoztak,hogy mi a csoda ez itt :) Szóval ez valahogy felemás volt.

Sajnos a traktor meg egyéb fesztivál transport hiányát a shoppos barátaink érezték meg legjobban amikor a 60-70 kilónyi felszerelést a völgyből a kocsikhoz fel kellett cipelni miután kiderült,hogy a helyi "segítő" beugrós lovaskocsis csekély 50 eurot kért a 2kmért... Jó órabére volt a lovaknak az tuti :)
Remélem azért jövőre vagy értelmes helyszín lesz ahol gépjárművel lehet cuccolni vagy legalább 2 traktor és egy teleport.

A fesztivál maga meg nem volt rossz az oda és vissza hegymászást leszámítva, sajnos az artistoknál megint keveredés volt így a lineup eléggé borult vagy talán nem is volt , bárkit kérdeztünk nem volt tuti infója senkinek se ... Mondjuk annak a lemezlovásznak aki a "beautiful rich and horny" progressive szörnyű verziójával terrorizált szombaton a tűz zsonglőr show előtt küldenék egy kekszet ...

A tűz zsonglőrök viszont mind nagyszerű showt produkáltak , változatos műsorelemek pyroval megfűszerezve.

Workshopokból  a masszázs , jóga , henna festés , ijászkodás jött szembe .

A market area viszont a tavalyihoz képest változatosabb volt , a healing zonet meg köszi a magyaroknak ott volt a legjobb chai ;)

A környezet egyébként teljesen szép és jó volt , fotó szempontból a völgy tájolása nem volt az igazi sajnos se napkelte se napnyugta se élfények. De a main stagenél a háttérben a hegyorom szépen megkoronázta a környező erdőket. Viszont aki olyan cuki volt,hogy az uv ágyúukat a földhöz néve vízszintesen szerelte fel... akárhonnan nézted a staget kisütötte egy a szemed .

Summárumként jövőre jó lenne a tavalyi helyszín :) vagy esetleg egy új és csodálatos csak elérhető és nem dzsungelharc , mert az ember miután szeretne feltöltődni rögtön lemeríti a fesztiválról a kijutás :)
Szóval ha jövőre is itt lesz megrendezve akkor mindenki kösse fel a gatyát és ne pakoljon túl mert lefelé még nem lesz akkora baj de felfelé már nem tuti.

English version in a nutshell :

Everybody i try to stay positive :)

So last year was better if i just see the location. 2014 TC was very easily approachable , this year its really hidden . After the last city aiud you arrive to a gravel road , extreme dust if some local people using it ... 2,5 hour gravel road ride , then a easypeasy hiking 2km at the river with slippery mud and nice big rock so extreme caution . So it was a hard hike after all , for the arrive not so bad cause its a valley but to get out its a hard climb with all the packages.

Unfortunatly the boss organizer guy Styx is got an accident with the tractor so the festival crew get a hard time to transport anything in and out (workshop guys get a hard time too ) . Styx get better heal fast !

The valley was beautiful , but a lots of tourist cross the festival area because its a blue cross hiking path and a famous one :( So lots of strangers astonished what happening there... But the embracing mountains give the feeling feel.

The main stage deco was nice , but the uv lighting rigging its not the best cause it was horizontal to the ground so any point it hurt your eyes if you look up. Sound level and bass level was good.

Fire jugglers make a really nice show with multifarious show elements and pyrotech too.

 

For more photos click on the picture / Több kép a képre kattintva a facebookon.

Transylvania Calling 2015 Facebook album

Transylvania Calling 2015 Festival Romania Photos Fotók Képek Pictures